Imponderad

Publicerat i: Allmänt, Foto, Träning bea, bilder, dressyr, snö
Halvtaskigt underlag med snö men underbar Bea.

Min inbakade fläta varade i typ femton minuter..
 
Syns det att jag försökte hålla mina ben på plats? Tror att jag måste flytta fram mina vulster.
/Juli
 
 
Kommentera 5

Nya ridvantar

Publicerat i: Allmänt, Utrustning ridhandskar, ridvantar, roeckl
För någon vecka sedan tappade jag bort mina sedan länge älskade ridvhandskar.
Sedan dess har jag ridit i ett par som var ganska hala och inte särskilt bra.
 
Så idag när jag, mamma och pappa var och handlade körde vi inom en ridsportsbutik. Vilket utbud! Det enda affären hade var i princip Prestige, Equi-Line, Equipage, HV Polo, Dy'On, Roeckl och något mer svindyrt märke. Tur att jag bara skulle ha ett par handskar, annars hade jag aldrig haft råd med någonting där inne (tyvärr). Det var rea där inne, vilket i princip betydde att allt fortfarande var jättedyrt.
I vilket fall som helst fastnade jag för ett par Roeckl Comfort Cut som är helt underbara (och billigast hehe - 279kr). Passar sjukligt bra och är läskigt mjuka. Jag är rädd att jag aldrig mer kommer att ta av mina handskar efter att ha ridit i dem. Ska snart sticka ut till hästarna och rida ett pass dressyr med Bea så då får jag prova dessa bad boysen!

Look at these beauties.

Så nu tänker jag aldrig mera tappa bort ett par ridvantar.
/Juli
Kommentera 3
"Julia, det syns att du har bra kontroll över din kropp. Tränar du mycket?"
När jag och min idrottslärare hade betygssamtal insåg jag hur mycket jag faktiskt rör på mig.
 
"Ja, jag har två hästar som jag rider. Över det springer jag någon gång i veckan, tränar korta styrkepass (tabata), stretchar mycket och dansar balett. För att bli en bättre ryttare." Jag skriver inte detta för att skryta, 'kolla hur vältränad och perfekt jag är', nej, jag skriver detta för det slog mig vilken krävande sport ridningen är. Dessutom tycker jag att det är sjukt att jag oftast bara säger att jag rider när någon frågar om jag sportar. Jag rider ju faktiskt inte bara, jag gör så mycket mer, bara för att bli bättre ryttare. Balett för att få upp bålstabilitet och smidighet, löpning för kondition och benmuskler, tabata för säte och stretching för igen, smidighet. Förutom att jag tycker att det är oerhört kul att röra på mig har jag ju faktiskt ett mål. Mitt mål, att bli bättre.
 
Jag skulle aldrig säga att jag tränar mycket. Att träna mycket är för många att "gymma fem dagar i veckan och springa en" men kan inte "rida varje dag, springa en, dansa balett en och träna kortare styrkepass två" också vara mycket? Om inte lika mycket, bara inom olika grenar? Varför räknas inte "jag rider en gång i veckan" som lika mycket som "jag springer en gång i veckan"? Jag skrev ett liknande inlägg förra veckan, men på senaste tiden har jag väl varit lite arg för att ridningen inte ses som en krävande sport.

Ryttare behöver också träning.

Tränar ni någonting utöver ridningen för att bli bättre ryttare?
/Juli
Kommentera 2
Visa fler inlägg