Träning av hästar är tyvärr inte bara dressyr på bana även om det hade varit roligare.
Ibland måste man helt enkelt ha skrittrundor.
 
Idag är en sån dag, helt enkelt. I torsdags tränades båda hästarna för tränare och jag vet att mamma inte vill att Pelle ska gå på banan idag. Bea gick dressyr både onsdag-torsdag så borde inte heller låta henne jobba hårt på bana idag. I onsdags var Pelle ute på en två timmars uteritt och dagen innan var båda hästarna ute på en timmesrunda med lååånga galopper (Bea var helt galen och körde rodeo med mig). Så nej, idag är det ut-och-skritta-båda-hästarna-dag. Tyvärr. Visst kan det vara mysigt att skritta ut ibland och jag brukar ha mål med ridningen även i skogen men just idag har jag en sorts energi under huden som vill ut och jobba. Hade helst kört igenom båda hästarna i dressyr och svettats riktigt ordentligt. Blir väl istället att skritta i 30-50 minuter och jobba med att mjuka upp Pelles stela sidor lite i skogen. Visst hade jag kunnat skritta på banan men gjorde det i onsdags och hästarna behöver komma ut och se lite annat än paddocken.
 
Skrittrundor är... skrittrundor. Nyttiga, nödvändiga och ibland roliga. Lite som grönsaker.
 
Kommentera 3
När det nu är lov har jag äntligen hunnit lyssna igenom en massa nya releases av mina favoritartister.
Och för några dagar sedan satt jag på weheartit.
 
Vad har det med historian att göra? undrar ni. Har Juli gått och blivit dement? Nej, tack och lov inte. För att weheartit är faktiskt delaktig i historien. För att på weheartit såg jag en bild med en låttext som jag direkt kände igen. Det var till en låt som heter Honest med the Neighbourhood (lärde mig stava till neighbourhood förra året pga deras namn). Det här bandet är ett band som jag hittade förra året och föll direkt för. När jag såg denna låttexten kom jag att tänka på hur deras förra album "I love You" kom ut 2013 och att de borde ge ut ett nytt album snart. Kollade upp det och... Den trettionde. Väntade till idag och nu är albumet "Wiped Out!" live på spotify. Undeeeeee-r-baaaaa-rt! Lyssnar igenom det just nu men om ni vill höra någon låt av the Neighbourhood rekomenderar jag de två nya "Prey", "R.I.P. 2. my youth" samt självklara "Sweater Weather", "Afraid" och "Female Robbery".
 
Kommentera 2
Jag sitter nu framför datorn, alldeles nyduschad och mysig efter en träning för Torun.
Vilken liten häst jag har...
 
Superträning! Bea var riktigt fin och Torun hjälpte till med finliret. Fick beröm och i lite läxa att böja, böja, böja hennes stela vänstersida. Blev även tillfrågad om jag ville hjälpa till att rida in/rida till unghästar. Ja?! Alla dagar. Så nu ska Torun höra av sig när hon flyttat unghästarna och behöver hjälp. Jag är vääldigt taggad...!!
 
Ville bara visa hennes fina trav :P
 
Kommentera 2
Visa fler inlägg