Två fina hästar

Publicerat i: Ridning Pelle, bea dressyr, dressyr, dressyr pelle, träning
Ni som följer mig på instagram (@beabloggen) vet redan att jag faktiskt fick två dressyrpass idag!
Och det var riktigt härligt!

Jag började med att rida Bea! Det var mer än en vecka sedan vi red i paddocken sist och det kändes verkligen att hennes vila gjort susen! Hon var så fin! Jag började med att skritta på helt långa tyglar i ca sex minuter. Sedan tog jag upp henne lite mer så att jag hade kontakt med munnen. Vi skrittade i den här låga och runda formen med fin kontakt i ytterliggare tre minuter. Efter det gick vi vidare i samma form men ställde innåt på långsidorna. När jag tyckte att hon var fin i sidorna tog jag upp henne helt. Som ni kanske vet går hon inte riktigt fint än i skritt eller trav- inte när jag har henne hela vägen upp - men formen är helt okej. Mjuk och fin var hon idag!

Traven kom vi igång med en ganska lång stund efter med skänkelvikningar, halter och lite tempoväxlingar. Vi började med att jogga lite smått i låg form innan jag plockade upp henne mer och började, liksom i skritten, att ställa innåt längs långsidorna. Efter lite voltarbete när hon riktigt kommit igång galopperade vi på spåret och på volter. Sedan satte jag mig ner och tog mer i henne. Det var ungefär då energin verkligen började komma och sedan var hon super! Mamma kom ut och hjälpte mig lite, vi kom fram till att små volter i trav och skänkelvikningar i trav är någonting vi behöver jobba mer på för att Bea samlar sig mer då. Jag slutade efter ännu lite mer galopp- och travjobb. Duktig pålle!

Pelle red jag efter att mamma ridit honom i runt tjugo minuter. Vi kom överrens om att hon skulle hjälpa mig att hitta honom lite mer, vilket gick jättebra! Han var mycket finare idag än sist jag red - sist var han riktigt hemsk men idag var han mer nere på jorden och jag hittade verkligen honom. Pelle är en av de knepigaste hästarna jag vet - ena sekunden går han som en giraff och är helt onåbar och svår att få ner. Men det handlar mycket om att våga säga till honom och att verkligen få honom att forma sig runt skänkeln. Sen kan man inte heller bara hålla emot, man måste även våga släppa fram honom och skänkla lite även om han är som en bomb ibland. Ser fram emot att rida honom mer i sommar! 

Finaste Bea idag ♥
 
Och så finaste Pelle och jag!
Kommentera 1

Morsdag

Publicerat i: Foto 2012, beas mamma, bella, mamma
I ära till morsdag kommer här tre bilder på Beas mamma Bella.
Visst är de liiiiite lika även om Beas mamma är bra mycket kraftigare och mer robust än Bea. Huvudena är i varje fall väldigt lika!

Två bilder ifrån när jag och mamma var och hälsade på Bella i fråga 2012.
Plus en bebisbild med Bea såklart!
 
 
Kommentera 3

Motivationen tryter

Publicerat i: Åsikter blandade känslor, känslor, morgon, sommarlov, tankar, trött
Jag tror de flesta känner som jag just nu.
Det är bara någon patetisk vecka kvar till sommarlovet och jag är helt slut.
 
Det är verkligen precis att jag orkat med det här läsåret. Jag är fullkommligt slut just nu, i både knopp och kropp. Hade man kunnat ha träninsvärk i hjärnan hade jag haft det ständigt. Min hjärna är proppfull och jag har endast ett slutprov kvar, sen är jag färdig. Igår pratade jag med några kompisar och vi kom fram till att vi i princip har gått in i väggen. Skulle jag beskriva hur jag känner mig just nu är det precis så jag känner mig; färdig, slut, överarbetad.
 
I mig finns det knappt några känslor kvar. Lite spöken ifrån en svunnen tid när livet lekte kommer fram ibland och kan få mig att uppleva det här andra kallar för "känslor". Förutom det känner jag mig helt tom och jag är läskigt nära att slinka tillbaka in i det mörka. Det där mörka, där jag bodde ett ganska långt tag förra året. Nej, nej, nej. Jag ska bara hålla ut i två veckor till och sedan är jag ledig. Ledig, ledig, ledig.
 
Ord som tål att upprepas.
Ledig, ledig, ledig.
 
 Jag behöver sommar.
Kommentera 5
Visa fler inlägg